Zandvoordsestraat 43
B-8460 - Oostende (Oudenburg)

Tel: +32 (0) 59 26 79 72
E-mail: info@parketseye.be

Parket Seye (Oudenburg - Oostende- Specialist in laminaat- en parketvloerenParket Seye (Oudenburg - Oostende- Specialist in laminaat- en parketvloerenParket Seye (Oudenburg - Oostende- Specialist in laminaat- en parketvloerenParket Seye (Oudenburg - Oostende- Specialist in laminaat- en parketvloeren

Parket Seye, specialist in traditioneel massief parket

Bij massief parket worden vloerdelen die bestaan uit één houtsoort (verschillende diktes zijn mogelijk) geplaatst op een ondervloer of drager. Meestal gebruiken we voor deze drager een mozaïek onderparket in nobel hout, waarop er vervolgens verlijmd en/of vernageld wordt. Bij Parket Seye kiezen we als parketsoort meestal voor Franse eik, maar uiteraard zijn ook tal van andere houtsoorten mogelijk.

Planken worden genageld met micronagels en vervolgens worden eerst de nagelgaatjes opgevuld. Vervolgens schuren we de volledige vloer en werken we af naar keuze van de klant. Dit kan, bijvoorbeeld, gedaan worden met matte olie. Een parketvloer die afgewerkt is met een dergelijke matte olie oogt heel mooi en tegelijkertijd is het verzadigde hout beschermd. Een groot pluspunt van afwerken met olie is bovendien dat de vloer bij iedere onderhoudsbeurt mooier en steviger wordt.

Meerlagen parket, Parket Seye te Oostende verzorgt het voor u!

Meerlagen parket is een bijzonder interessant alternatief voor massief parket. Bij meerlagen parket worden er vloerdelen aangebracht, waarvan de toplaag bestaat uit massief hout (met een minimale totale dikte van 15 mm. Doorgaans gebruiken wij meerlagen parket met een toplaag van 4 tot 6 mm). Deze toplaag is aangebracht op één of twee onderlagen. Die kunnen bestaan uit multiplex, dennenhout,…

De voordelen van meerlagen parket zijn divers. Niet enkel wordt het parket meestal met tand en groef aangeboden, maar bovendien kan het ook voorafgewerkt worden in de fabriek, waardoor arbeidsintensief schuren en vervolgens afwerken ter plaatse tot een minimum worden beperkt. Bovendien bezorgen de dragende onderlagen dit parket extra stabiliteit en kan het ook makkelijk op de meeste soorten vloerverwarming geplaatst worden. Ook breedtes tot 20 cm en meer zijn mogelijk. Door de massieve toplaag kan het parket ook nog in de toekomst op zijn minst twee tot drie keer geschuurd en opnieuw bewerkt worden.